Probiotyk - maturalna regulacja flory bakteryjnej dla psów.
Opakowanie: 15 saszetek a 1,5g
- WZMACNIA PRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE JELITOWEJ MIKROFLORY BAKTERYJNEJ
- WSPOMAGA TRAWIENIE I PERYSTALTYKĘ JELIT
- USUWA TOKSYCZNE ZWIĄZKI Z ORGANIZMU
- DOSTARCZA ZWIĄZKI MINERALNE I WITAMINY
Probiotyk to połączenie mikroorganizmów prozdrowotnych naturalnie występujących w przewodzie pokarmowym i koncentratu witaminowo – mineralno – aminokwasowego. Działa ochronnie na śluzówkę jelit tworząc barierę przed chorobotwórczymi szczepami bakterii (m.in.: Escherichi coli, Salmonella, Mycobacterium, Shigella, Bacteroides, Proteus, Streptococcus, Clostridium, Pseudomonas, Vibrio), wirusami (rotawirus i inne).
STOSOSOWANIE Przeznaczony dla wszystkich ras i grup wiekowych psów. Preparat podaje się w karmie lub wodzie do picia: psy do 5 kg masy ciała – ½ saszetki co 3 dni psy od 5 do 20 kg masy ciała – 1 saszetka co 3 dni psy ważące powyżej 20 kg – 2 saszetki co 3 dni
ZASTOSOWANIE Stosować podczas: antybiotykoterapii, biegunek, zaparć, zaburzeń trawienia, odrobaczania, chorób zakaźnych, spadku odporności, stresu, nieprzyjemnego zapachu z jamy ustnej.
Przeznaczenie Dla psów.
OPAKOWANIE Saszetka 1,5 g x 15 sztuk
SKŁAD węglan wapniowo-magnezowy, sacharoza.
Dodatki w 1 kg: Sensoryczne: 2b620 kwas glutaminowy 3400 mg, 2b17019 L-prolina 1568mg, 2b17012 L-leucyna 416mg, 2b17005 kwas asparaginowy 1112mg, 2b17020 DL-seryna 960mg, 2b17018 L-fenyloalanina 760mg, 2b17002 L-alanina 518mg, 2b17034 glicyna 320mg. Dietetyczne: Witaminy: 3a672a witamina A 400 000IU, 3a671 witamina D3 40 000IU, 3a300 witamina C 1 000 mg, 3a314 kwas nikotynowy 800mg, 3a700 witamina E 400mg, 3a841 D-pantotenian wapnia 400mg, 3a witamina B2 160mg, 3a820 witamina B1 80 mg, 3a831 witamina B6 60mg, 3a710 witamina K3 60mg, 3a316 kwas foliowy 20mg, 3a880 biotyna 6mg. Aminokwasy: 3c301 DL-metionina 2 000mg, 3.2.3 L-lizyna 2 000mg, 3c370 L-walina 1 096mg, 3c410 L-treonina 744mg, 3c362 L-arginina 624mg, 3c440 L-tryptofan 256mg, 3c391 L-cystyna 76 mg, 3c3.8.1 L-izoleucyna 944mg. Zootechniczne: 4b1820 Bacillus subtilis C-3102, 4b1715 Lactobacillus acidophilus CECT-4529.
Składniki analityczne w 1 kg: Białko surowe 1,88%, Włókno surowe <0,4%, Oleje i tłuszcze surowe <0,3%, Popiół surowy 69,27%, Wapń 0,16%, Sód 0,00069%, Fosfor <0,06%
|